Lisätietoja tuotteesta

Vuotojuoru - Vuodonilmaisn

Käyttötarve tulee rakennusmääräyksistä:

Ympäristöministeriön asetus vesi- ja viemärilaitteistoista 13.2 §
Vuotojen havaittavuus
Vesivuotojen havaitsemiseksi on käytettävä rakenteellisia ratkaisuja,jotka ohjaavat vuotoveden näkyville. Pystyjakojohdoissa on oltava mekaaniset tai rakenteelliset vuodonilmaisimet kerroksittain, elleivät jakojohdot ole näkyvissä.

Toiminta:
Kerrostalon pystyjakoputkiin kerroksittain asennettavat vuotosuppilot keräävät putkista sekä putkia ympäröivistä eristeistä mahdollisen vuotoveden.
Vuotovesi kulkeuttuu vuotoputkea pitkin seinän läpi vesitiiviin vuodonilmaisimen kautta näkyville. Esim. kylpyhuoneeseen

Yhteen vuodonilmaisimeen voidaan kytkeä 1 - 5 vuotosuppiloa avaamalla tarvittava määrä holkkeja. Täten läpivienti pysyy vesitiiviinä vaikka vain yksi suppilo kytketään.

Vuotosuppilo on valmistettu elastisesta muovista, joka on helppo leikata oikealle putkikoolle. Joustavasta materiaalista valmistettuna suppilon liitos on tiivis ilman erillisiä tiivistysaineita.
Putkieriste tulee vuotosuppilon sisään asti jolloin siihen keräytyy myös eristeeseen mahdollisesti imeytynyt vesi. Tukikannen sekä vuotoletkun holkin patentoitu rakenne estää eristeen tukkimasta letkua.

Tekniset tiedot

Vuodonilmaisimen osat:

Vuotosuppilo
Elastisesta materiaalista tehdyn vuotosuppilon saa kätevästi katkaistua esim. mattopuukolla sopivasta kohdasta ja kiinnitettyä letkukiristimellä putkeen tiiviisti. Suppilo on porrastettu ja mitoitettu 10, 12, 15, 18, 22, 28, 32 ja 35 mm putkille 130 mm eristevahvuuteen saakka.
Vuotosuppilon letkuliitännässä on sihtimuoto, joka estää mahdollista putkieristysvillaa tai muita epäpuhtauksia tukkimasta letkuliitäntää sekä vuotoletkua.

Tukikansi
Vuotosuppilon sisälle tuleva tukikansi varmistaa suppilon muodossa pysymisen sekä pitää putkeneristeen paikallaan estäen sen valumisen suppiloon. Kannessa oleva läpivientiristikko mahdollistaa asennuksen eri putkikokoihin, ohjaten mahdollisen vuodon myös eristeistä suppiloon.

Vuodonilmaisin
Seinään asennettava vuodonilmaisin on helppo asentaa eri vahvuisiin seinärakenteisiin mukana olevalla Läpivientitiivisteellä, johon vuodonilmaisin kiilautuu tiivistäen seinän läpiviennin. Yhteen vuodonilmaisimeen voidaan kytkeä viisi vuotosuppiloa.
Läpivientiliittimen numeroiduista (5) lohkoista on helppo tunnistaa vuotava putki liitospöytäkirjojen perusteella.
Siisti huomaamaton Läpivientiliitin antaa huolitellun ulkonäön kylpyhuoneelle tai muulle näkyvälle tilalle.

Saatavana Valkoisena ja Kromattuna

MagiCad mallit ladattavissa:
https://redir.magicad.cloud/product/96e617d6-ab32-405f-9336-2363d45f81dd

 

Ota yhteyttä
* Kaikki tuotteet saatavilla vain yritysasiakkaille. Hinnat aina alv 0%.

Pyydä tarjous

Koodi Nimike Lisätiedot Ovh. € Alv 0% Lisää koriin
4579420 VUODONILMAISIN SUPPILO, PAKETTI sis. LETKU 1M, RST LETKUKIRISTIN 9,29 Lisää koriin
4579421 VUODONILMAISIN LÄPIVIENTI VALKOINEN 5 LETKULLE TIIVISTEELLÄ 3,15 Lisää koriin
4579423 VUODONILMAISIN LÄPIVIENTI KROMATTU 5 LETKULLE, TIIVISTEELLÄ 5,00 Lisää koriin
4579424 VUODONILMAISIN SUPPILO, PAKETTI ILMAN LETKUA 6,60 Lisää koriin
4579422 VUOTOSUPPILON LETKU 6/10 KUDOSVAHVISTETTU SININEN 50M KELA 80,00 Lisää koriin

Anna määrä:

Lisää